miércoles, 26 de noviembre de 2014

Doctrina Hinduista


La majoria dels hinduistes creuen en molts déus, pel que es tracta essencialment d'un credo politeista. Alguns d'aquests són Brahaman, Visnú, Shiva, Sarasvati, Indra, Lakshmi, Kali i Krishna. No obstant això, una única realitat subjacent nuclears el credo: en morir l'ànima reencarna i torna a néixer en un altre cos (samsara). D'aquesta manera, les persones que porten una vida correcta tornen a néixer en una vida superior, mentre que els que no, ho faran en una inferior. Aquesta és doncs, la llei del karma. Així, la finalitat última és alliberar-se del cicle de reencarnacions per arribar a l'alliberament (moksha).

Les pràctiques religioses del hinduisme, suposen complexos ritus públics i domèstics que es relacionen amb els ritmes de la vida i de la natura: ablucions purificadores en aigües sagrades de rius, visites quotidianes a temples per practicar l'adoració, recitació o repetició de mantres de poder màgic, peregrinació a llocs sants, participació en gran numero de festes religioses. També cal considerar la gran veneració que els hindús tenen a totes les formes de la vida, especialment la vaca, productora de llet a la qual el Rig Beda atribueix un origen diví.

 

Hi ha 4 conceptes importants:

 

  • Reencarnació: creença en l’ànima, quan et mors t’alliberes del cos, reneix en un altre cos, ja sigui d’una persona, animal, vegetal o mineral.

 

  • Karma: creença que diu que  les accions que efectues en aquesta vida repercutiran en la següent.
 

 

 

  • Moksha: concepte filosòfic-espiritual de l'àmbit del pensament de la Índia que fa referència a l'estat d'alliberació individual del cicle del samsara.
 

 

  • Samsara: concepte del pensament indi que defineix el cicle de reencarnavió o renaixement.

1 comentario: